Värsåsvillan Strandgården

Värsåsvillan Strandgården
Villa Strandgården, ur Värsåsvillans huskatalog

Välkommen till vår husblogg!

Välkommen till vår husblogg!



Husprojektet började sommaren 2010 med att vi beställde en hög med huskataloger
och kan förhoppningsvis avslutas i början av 2012 med inflyttning i drömhuset.

Följ med oss längs resan under vårt spännande husprojekt via bloggen!

Du kan antingen läsa nerifrån och upp för att se allt som hänt i kronologisk ordning eller
välja att filtrera i kategorierna till höger.


Lämna gärna en kommentar! Enjoy!
Kram,
/Joakim & Malin

onsdag 20 juli 2011

Tillverkningsbekräftelse

Det känns lite omständigt, vi fick just en fjärde version på specifikation av huset… Förutom leveransdeklarationen, avtalsbekräftelsen och leveransorder så ska vi nu granska en fjärde version. De är snarlika, men inte identiska så med ett visst mått av kontrollbehov känns det nödvändigt att läsa även dessa 10 sidor i teckenstorlek 8. Är det verkligen värdeskapande jämfört med att bara ha en version, den ursprungliga leveransdeklarationen och sedan bara redovisa tillval och förändringar mot den? Undrar om alla hustillverkare kör samma koncept, någon som vet?

3 kommentarer:

  1. Det lät krångligt med så många versioner av leveransdeklarationen.. man kan ju undra om de har någon baktanke?! Vi bygger vårt hus på egen hand och slipper allt detta, fördelar vs. nackdelar. Ska bli roligt att få följa ert bygge!!

    SvaraRadera
  2. I tillverkningsbekräftelsen(och avtalsbekräftelsen) är dom nya valen färgmarkerade. Det som är orört jämfört med leveransbekräftelsn är ofärgat. På så sätt hoppas jag att man inte behöver läsa alla 10 sidor om och om igen. Samtidigt har man alltid ett aktuellt och gällande dokument.

    SvaraRadera
  3. Kommentar till David: Jo, vi förstår att tanken är som du beskriver... Men i verkligheten är för det första uppställningen inte samma i de olika dokumenten och för det andra har det även skett mindre förändringar i delar av texten som inte färgmarkerats.

    Så för att göra det tydligare och lättare för kunden så tycker vi att det vore bra med endast leveransdeklarationen och sedan tilläggsavtal för ändringar och tillval.

    SvaraRadera